DVADESET I PETA NEDJELJA KROZ GODINU – OGLASI – MARUŠEVEC

18.09. 2022. DVADESET I PETA NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Ariadna
Sv. Mise: 07.00.h. – Maruševec – župna misa

08.00.h. – Druškovec  + Ivan Breški, Franjo i Marija Smodek – daje ob. Martinčević

09.00.h. – Maruševec + Slavko, Blaž i Justina Habrka, Josip, Katarina i Vesna Bukovec, Slavko, Marko i Ljuba Križnjak te Josip i Marija Drčec – daje Blanka

19.09.

Ponedjeljak

(Ze.)

Sv. Teodor 17.00.h – 17.50.h. – Maruševec – župnik je u uredu na „starom farofu“

18.00.h. – Maruševec + Josip i Stanka(ž) Buden, Tomo i Agata Šimek, ob. Lončar, Žiher, Jambrešić, Pajtak i Špoljar – daje ob. Barice Šimek

20.09.

Utorak

(Cr.)

 

Sv. Andrija Kim i drugovi

08.00 – 09.00.h – Maruševec – župnik je u uredu na „starom farofu“

18.00.h. – Maruševec + Gradiček Vjekoslav, Draga(ž) i Franjo – daje ob. Gradiček Ivanke

21.09.

Srijeda

(Cr.)

Sv. Matej Ap.. i Ev. 08.00 – 09.00.h – Maruševec – župnik je u uredu na „starom farofu“

18.00.h. – Maruševec + Juraj Banec – daje ob.

22.09.

Četvrtak

(Ze.)

Sv. Mauricije 17.00. – 18.00.h – Maruševec – župnik je u uredu na „starom farofu“

18.00.h. – Maruševec + Mirjana i Vladimir Šagi – daje obitelj

23.09.

Petak

(Ze.)

 

Sv. Lino

17.00.h – 17.50.h. – Maruševec – župnik je u uredu na „starom farofu“

18.00.h. – Maruševec + Emilija, Mirko i Marija Cupar te rod. Draga(ž) i Mirko Možanić te Stjepan Korpar – daju Marica i Slavica

24.09.

Subota

(Ze.)

 

Sv. Anatolij

11.00.h. – Maruševec – krštenje

16.30.h. – Maruševec – vjenčanje i krštenje

18.00.h. – Jurketinec + Maruševec Stjepan i ob. Maruševec, Franjo, Zorica i Slavko Mavrek te ob. Gradiček

19.00.h. – 20.00.h. – Maruševec – Euharistijsko klanjanje –  uoči središnje proslave, 25. obljetnice uspostave Varaždinske biskupije! Zahvaljujemo  Bogu za srebrni jubilej naše Biskupije i molimo za njezine potrebe. Dođimo na klanjanje u svoju župnu crkvu. Tom zajedničkom pobožnošću očitovat ćemo i župno i biskupijsko zajedništvo!

25.09.

Nedjelja

(Ze.)

DVADESET I ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Firmin

Sv. Mise: 07.30.h. – Maruševec – župna misa

09.30.h. – Jurketinec + Kućar Tomo i Štefanija, Cepanec Kata te Klen Kata i Franjo

11.00.h. – Maruševec + Josip Grđan i Ob. Klapša – daje obitelj

17.00.h. – Varaždin  svečano euharistijskio slavlje kojim ćemo proslaviti 25. obljetnicu uspostave Varaždinske biskupije. Misa će se slaviti na otvorenom prostoru iza katedrale. U slučaju lošeg vremena slavlje će biti u katedrali. U 16 sati započet će molitveno-duhovni program na prostoru slavlja, tijekom kojeg će biti mogućnost za svetu ispovijed u katedrali. Slavlju će se pridružiti hrvatski biskupi i drugi uzvanici.

 

·         ZAHVALNO HODOČAŠĆE VARAŽDINSKE BISKUPIJE u Rim 16. – 22.10.2022. Ide nas 13., iz Župe Maruševec!

·         DJECA KOJA ŽELE MINISTRIRATI – roditelji u uredovno vrijeme možete prijaviti svoje dijete te upisati među ministrante te ćemo imati roditeljski sastanak i dogovoriti termine proba i svega što je potrebno, ministrante će voditi župnik!

·         DJEČJI ZBOR U ŽUPI – također u uredovno vrijeme možete prijaviti svoje dijete od 1-8., razreda, te upisati među pjevače,  kroz tjedan dana imat ćemo roditeljski sastanak i dogovoriti termine proba i svega što je potrebno! Dječji zbor će voditi župnik!

·         BIBLIJSKA GRUPA – također koji ste zainteresirani u uredovno vrijeme možete se prijaviti te ćemo prema broju zainteresiranih posložiti susrete!

·         Nakon Marije Bistrice, Brezja, Trsata, Ptujske Gore, Ludbrega, Stične i Krašića, održat će se 8. susret hrvatskih i slovenskih vjernika katolika u Beltincima (Biskupija Murska Sobota) u Sloveniji u subotu, 8. listopada. Tom susretu pridružit će se vjernici iz Mađarske budući da u biskupiji koja je domaćin živi veći broj mađarskih vjernika. U 9 sati započet će duhovni program, bit će prilika za svetu ispovijed, a središnje misno slavlje bit će u 10 sati u parku kraj župne crkvu u Beltincima. Nakon slavlja bit će kratki kulturno-umjetnički program. Domaćini će organizirati zakusku za svećenike te će vjernicima ponuditi prigodni meni po cijeni od 5 eura. Tijekom poslijepodnevnih sati bit će mogućnost posjeta crkvama Biskupije Murska Sobota: Odranci, Murska Sobota (katedrala), Križevci pri Ljutomeru, Turnišče (marijansko svetište), Radenci i Tišina. (Na oglasnoj ploči su plakati)