RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI

26.12.

Četvrtak (Cr.)

Sv. Stjepan 13.00.h. – BRODAREVEC I KORENJAK (kao i prošle godine)
27.12.

Petak (Bi.)

Sv. Ivan 11.00.h. – CERJE NEBOJSE (od ciglane)
28.12.

Subota (Cr.)

Nevina Dječica 08.00.h. – NOVAKI (dio Druškovca navezan na Novake po glavnoj cesti pa onda na drugi dio Novaka) od rudnika)
29.12.

Nedjelja

(Bi.)

NEDJELJA SV. OBITELJI

Sv. Trpimir

13.00.h. – BIKOVEC (po cesti pa na brijeg)
BLAGOSLOV VAŠIH OBITELJI POČET ĆE 26.12. 2018. SVAKO MJESTO OBILAZIT ĆEMO KAKO JE NAZNAČENO NA LISTIĆU. NIGDJE NEĆEMO BITI NA RUČKU NI NA VEČERI DA NE IZGUBIMO PUNO VREMENA. NE TREBATE ME ČEKATI VANI NEGO OTVORITE OGRADU I ZATVORITE ŽIVOTINJE. AKO SLUČAJNO KOGA PRESKOČIMO TO JE IZ NEZNANJA, I IZ NIKOJEG DRUGOG RAZLOGA. UKOLIKO NEKOGA NEMA KOD KUĆE A ŽELI BLAGOSLOV NEKA MI SE NAKNADNO JAVI TE ĆU IH PO ZAVRŠETKU BLAGOSLOVA VRLO RADO OBIĆI. KOD BLAGOSLOVA OBITELJI DIJELIT ĆEMO NALJEPNICE A VI SA NJIMA MOŽETE UČINITI ŠTO VAS JE VOLJA! AKO KOJI DAN NE ISPUNIMO CILJ KOJI JE NA RASPOREDU HVALA NA RAZUMIJEVANJU GDJE SMO STALI NASTAVIT ĆEMO IDUĆI DAN! OVE GODINE IDEM SAM U PRATNJI ZVONARA I ORGULJAŠA! HVALA NA RAZUMIJEVANJU! ZNAM DA ĆE OPET BITI PITANJA ZAŠTO OVAK! NO NEGDJE BLAGOSLOV MORA ZAPOČETI A I ZAVRŠITI! SVAKE NEDJELJE OBJAVLJIVAT ĆU NOVI RASPORED KOJEG ĆU NADOPUNJAVATI!
29.12. 2019. NEDJELJA SV. OBITELJI
30.12.

ponedjeljak

(Bi.)

Sv. Trpimir 08.00.h – DRUŠKOVEC (Uz cestu) I KOŠKOVEC (počinjemo od Barlafe pa uzcestu i onda na brijeg)
31.12.

utorak

(Bi.)

STARA GODINA

Sv. Silvestar

08.00.h – MARUŠEVEC( od crkve ) I KAPELEC (od groblja)
01.01.

srijeda

(Bi.)

NOVA GODINA

SV. MARIJA BOGORODICA

NEMA BLAGOSLOVA OBITELJI
02.01.

četvrtak

(Bi.)

Sv. Bazilije 08.00.h. – ČALINEC (od crkve prema Koretincu pa prema cesti)
03.01.

petak

(Bi.)

Sv. Florencija 08.00.h. – LADANJE (LJUDEVITA GAJA, LADANJSKIH RUDARA, GUSTAVA KRKLECA)
04.01.

subota

(Bi.)

Sv. Borislava 08.00.- LADANJE (VLADIMIRA NAZORA PO CESTI OD SEMAFORA) DIO KORETINCA (po cesti)
05.01.

nedjelja

(Bi.)

DRUGA NEDJELJA PO BOŽIĆU 13.00.h. – KORETINEC (gdje smo stali)
06.01.

ponedjeljak

(Bi.)

TRI KRALJA 13.00.h. – BILJEVEC (Gornji dio pa po cesti)
07.01.

utorak

(Bi.)

Sv. Rajmund 08.00.h. – SELNIK (kao i prošle godine)
08.01.

srijeda

(Bi.)

Sv. Severin 08.00.h. – GREDA (kao i prošle godine)
09.01.

četvrtak

(Bi.)

Sv. Hadrijan 11.00.h. – JURKETINEC (kao i prošle godine)
  • Po blagoslovu obitelji idu zvonari i orguljaši pa ih nagradite za njihov cjelogodišnji trud!
  • HVALA obiteljima Rožman Ivana i Stjepan Martinčević – Mikić koje su poklonile boriće za crkve i župni ured! Hvala obiteljima koji su poklonili cvijeće te „ Udruzi žena iz Maruševca – Marušama“ koje su izradile i poklonile nakit za boriće! Hvala obitelji Đurđice Bregović iz Grede na božičnom aranžmanu! Hvala svima koji su se ovih dana sjetili župnika te ga darivali mesom, sirom, kolačima i svime ostalim!

 

Draga braćo i sestre zastanimo danas pred zadivljujućom ljubavi Božjom koja je bila tako velikodušna i maštovita prema nama ljudima da je izabrala roditi se kao čovjek. Zahvalimo Bogu što nas je na tako jednostavan i neobičan način obasuo svojom puninom darujući nam se preko svoga utjelovljenoga Sina. Doista, ovaj događaj Božje prisutnosti i objave nije bio tek trenutak prošlosti, nego je Bog došao da trajno osposobi čovjeka u svakom vremenu i prostoru za ovu nebesku nadu, za život u svjetlu i za slušanje glasa Božjega. Zato je stvarnost rođenja našega Gospodina Isusa Krista događaj koji se tiče i nas danas i našega života u zajedništvu s Bogom. Potrebno je raspoložiti se ponovno pred otajstvom Betlehemskog Djeteta koje nas tako tiho i skromno, tako nježno i snažno poziva da se otvorimo Bogu širinom i dubinom svoga bića.

Postajući krhkim i ranjivim čovjekom, bio mu je cilj izliječiti našu ljudsku krhkost i učiniti neprolaznom našu prolaznost. Ulazeći u vrijeme, osigurao nam je vječnu budućnost. Postao je bespomoćno ljudsko dijete, kako bi nama podario moć da budemo djeca Božja. Prihvatio je biti nijemo ljudsko stvorenje, da mi nikad više ne budemo nijemi pred Bogom. Učinio se ovisnim od ljudi, kako bi nama pokazao put neovisnosti koji ovisi o spoznaji Boga kao Oca.

Braćo i sestre, u svjetlu ovih misli, radostan i blagoslovljen Božić svima Vama, vašim ukućanima, posebno bolesnima i nemoćnima, svima vašima u domovini i svijetu, želi župnik!