DVADESET I PETA NEDJELJA KROZ GODINU – OGLASI – MARUŠEVEC

24.09. 2023.  DVADESET I PETA NEDJELJA  KROZ GODINU –  Sv. Anatolij
Sv. Mise: 07.00.h. – Maruševec – krunica koju predvode vjernici

07.30.h. – Maruševec – župna misa (predstavljanje vlč. Nikole Tomašević koji je imenovan  pastoralnim pomoćnikom u našoj Župi Maruševec)

10.30.h. – Maruševec – krunica koju predvode vjernici

11.00.h. – Maruševec + Dragica, Stjepan, Ivan, Slavica, Klara i Josip Gašparić, Marija, Ivica i Ivan Papec, Josip, Marija, Ana i Tomo Kralj – daje Anka Krobot

25.09.

Ponedjeljak

(Ze.)

Sv.  Kleofa 17.00.h. – 17.50.h. –  Maruševec – Stari farof – župnik je u uredu

17.30.h. – Maruševec – krunica koju predvode vjernici

18.00.h. – Maruševec + Vladimir Novak, Ob. Novak, Mašić, Ereiz te Božidar Kušter – daje obitelj

26.09.

Utorak

(Ze.)

 

Sv. Kuzma i Damjan

 

17.00.h. – 17.50.h. –  Maruševec – Stari farof – župnik je u uredu

17.30.h. – Maruševec – krunica koju predvode vjernici

18.00.h. – Maruševec + na nakanu  – daju roditelji ( Za vrijeme sv. Mise molit ćemo Časoslov) ( Ako netko želi upisati misnu nakanu neka se javi ili donese na papiriću misnu nakanu)

27.09.

Srijeda

(Bi.)

Sv. Vinko Paulski 17.00.h. – 17.50.h. –  Maruševec – Stari farof – župnik je u uredu

17.30.h. – Maruševec –  krunica koju predvode vjernici

18.00.h. – Maruševec + Ivan i Jaga, Ob. Cmuk, Novak, Mežnarek, Kelemen i Štrlek – daje Emilija

28.09.

Četvrtak

(Ze.)

Sv. Većeslav 06.30.h. – Maruševec – krunica koju predvode vjernici

07.00.h. – Maruševec – na nakanu ( Ako netko želi upisati misnu nakanu neka se javi  ili donese na papiriću misnu nakanu)

08.00.h. – 09.00.h. –  Maruševec – Stari farof – župnik je u uredu

10.00.h. – Varaždin – svećenički susret

29.09.

Petak

(Ze.)

 

Sv.  Mihael, Gabriel, i Rafael – Arkanđeli

17.00.h. – 17.50.h. –  Maruševec – Stari farof – župnik je u uredu

17.30.h. – Maruševec –  krunica koju predvode vjernici

18.00.h. – Maruševec –  Miroslav i Stjepan Matijašec, Pavao Žlibar te August i Marija Foder – daje Brankica Matijašec

30.09.

Subota

(Bi.)

Sv. Jeronim 18.00.h. – Maruševec– KUMULATIVNA + 1. Jug Josip, Ob. Jug, Matijašec i Ščuric – daje ob. Ščuric

2. Mijo Kovačić, rod. Kovačić, ob. Peharda i Mikac , Stjepan Štrlek i Nadica Švogor – daje ob. Kovačić

3. Kralj Tomo, Ema, Izidor i Stjepan – daje obitelj

4. Stjepan i Marija Hrgarek, rod. Hrgarek, Mato, Vika i Stjepan Antolić te rod. Antolić – daje ob. Josipa Hrgarek

5. Ivan i Ema Breški, Cvetko, Franca(ž), Tomo i Ivica Varga, Josip, Vika i Vladimir Križnjak – daje ob. Varga

6. Stanko, Ema i Mirko Hrgarek, Milica i Vlado Štibrić, Josip i Stjepan Korpar te Mirko, Emilija i Marija Cupar – daje Vjekoslav Hrgarek

7. Ema Horbec – daju kćeri

8. Verica Butković, Vilko, Vika i Andrija Cmuk, Janko, Vika i Slavko Martinčević – daje Marija

9. Josip Grđan, ob. Grđan i Klapša – daje obitelj

10. Josip i Stanko Buden, ob. Buden, Tomo i Agata Šimek, ob. Šimek, Lončar, Žiher, Jambrešić, Pajtak i Špoljar – daje Barica Šimek

11. Mirjana Vitasović – Grandić, Boris Vitasović, ob. Grandić, Nikola i Nadja, ob. Trani, Đina, Pjero, Elda i Silvano – daje Vesna Rajšić

(Ukoliko netko želi može misnu nakanu  donijeti na papiriću)

01.10.

Nedjelja

(Ze.)

DVADESET I ŠESTA NEDJELJA  KROZ GODINU

Sv. Terezija

PROŠTENJE GOSPE ČISELSKE U NAŠOJ ŽUPI MARUŠEVEC

Sv. Mise: 07.30.h. – Maruševec – župna misa

8,30 – Budnica Kuburaške udruge Maruševec i početak 12.sajma v Maruševcu“

08.45.h. – Okupljanje kuburuških Udruga i povijesnih postrojbi

10,00 – Postrojavanje  kuburuških Udruga i povijesnih postrojbi  i prijavak načelniku g. Mariu Klapša i svečano otvorenje sajma  v Maruševcu

11.00.h. – Maruševec + Antun Mislović – daje ob. Stolnik te za žive i pokojne kuburaše „KUBURAŠKE UDRUGE MARUŠEVEC“

Koncelebrirano misno slavlje nam predslavi i propovijeda vlč. Nikola Tomašević, Pastoralni pomoćnik u našoj Župi,  Pola sata prije sv. Misa prilika je za sv. Ispovijed!

Pjevanje na misnom slavlju nam predvodi  „Ženska vokalna skupina Sv. Jurja iz Maruševca“ , te „ Zbor odraslih „ pod vodstvom gđe. Marijane Gašparić a neka se priključe i drugi pjevači pod vodstvom gospodina Kristijana Cesar!

12,15 – Nastup kulturno-umjetničkog društva „Klaruš“

12,30 – Zajednički nastup kuburaških udruga.

13.00.h. – Završetak službenog djela, podjela zahvalnica i službeno druženje

·         ŽUPNI URED RADI prema rasporedu na listiću! KONTAKTIRATI ME MOŽETE NA BROJ MOB: 098/44 66 02 U UREDOVNO VRIJEME, zbog daljnjeg oporavka prema odluci doktora! Za sprovode i sprovodne mise pomagat će mi vlč. Nikola Tomašević kao i za nedjeljne Sv. Mise!

·         Proslava dvadesetpete obljetnice Stepinčeve beatifikacije bit će u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u subotu, 30. rujna 2023. godine, gdje će euharistijskim slavljem s početkom u 11 sati predsjedati zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša i tom prigodom na početku misnog slavlja primiti palij, znak službe metropolita. Toga dana hodočasnički program u Mariji Bistrici bit će pobožnost Križnoga puta u 9 sati ili u 14 sati za one koji neće moći sudjelovati na jutarnjoj pobožnosti, a u 10.20 molitva krunice i duhovna priprava za misno slavlje.

·         MOLIO BIH AKO NETKO IMA stari kazetofon da se preko njega mogu slušati kazete, a želi ga darovati jednom svećeniku u svećeničkom domu da mi se javi kroz ovaj tjedan! Hvala

·         SAKRAMENAT SV. ŽENIDBE ŽELE SKLOPITI: Dejan Oštarjaš, sin Zvonimira i Irene r. Šimek., rođ. 06.11.1987, u Varaždinu iz Stažnjevec 25, Župa Margečan i Iva Đurasek, kći Ivana i Anice r. Hruškar., rođ. 03.05.1990, u Varaždinu iz Cerje Nebojse bb, Župa Maruševec. Sakramenat Sv. Ženidbe žele sklopiti 14.10.2023. u Maruševcu! Ako bi netko znao za kakvu ženidbenu zabranu ili zapreku dužan je po savjesti javiti na župni ured!

·         U SRIJEDU je održan sastanak sa pročelnicom konzervatorskog odjela u Varaždinu gđom Vesnom Pascuttini – Juraga, prof. Matijom Orešković – nadzornim inženjerom, g. Slavkom Kišiček- izvođačem radova tvrtke Mipcro te je dobivena dozvola da se ostatak crkve ofarba u bijelo kao i svetište dok će gotički lukovi ostati za sada takvi kakvi jesu!

·         U SRIJEDU također susreo sam se u knjižnici Varaždinske biskupije sa g. Velimrom Mikac koji je predao još dvije knjige koje je ovaj put za našu župu besplatno obnovio te mu na tome zahvaljujem! Također potpisan je i novi ugovor te su predane još dvije knjige na obnovu iz župne knjižnice te cijena radova iznosi: 5.347,35-eura te će biti gotove do 10.11.2023!

·         ISTO TAKO PRIPREMLJENA je dokumentacija za prijavu na natječaj Ministarstva kulture za novu prijavu u 2024. godini za nepokretna kulturna dobra, a nastojat ćemo obnoviti sve kamene dijelove u crkvi, te ću kroz ovaj tjedan skupljati ponude za prijavu prema Ministarstvu kulture za sve kamene dijelove koji jesu u crkvi da se obnove te iste prijaviti na natječaj koji bi se trebao otvoriti 02.10.2023., za 2024. godinu!

·         PONEDJELJAK 02.10.2023., – s početkom u 19.30.h u Dvorani pastoralnog centra Varaždinske biskupije, Zagrebačka 3.a. održat će se šesti susret u ciklusu okruglih stolova. Tema susreta je „Škola pred suvremenim izazovima“ svi ste pozvani te tko želi može se odazvati!

·         NA STOLIĆU ISPOD KORA – imate kutiju na kojoj piše za đakone. U našoj Župi je bogoslov Josip Biškup koji će nakon đakonskog ređenja vršiti đakonski praktikum u našoj Župi, a i imamo bogoslova Timoteja Inkret  koji će tkođer biti ređen za đakona, a o datumu ćemo Vas naknadno obavijestiti! U kutiju možete staviti svoj dobrovoljni prilog kojeg ćemo podijeliti na dva dijela te im kupiti poklon za đakonsko ređenje! Hvala1