BLAGOSLOV OBITELJI ŽUPE MARUŠEVEC 2023/2024 GODINA

26.12.

2023.

Utorak

Sv. Stjepan 13.00.h. –  BILJEVEC – (krećemo od gornjeg dijela Biljevca po glavnoj cesti od groblja pa po putu ispod groblja i onda po glavnoj cesti od Bikovca prema Kapelcu! Žpk. Krunoslav Milovec)

KORENJAK I KAPELEC – (krećemo Korenjak od strane Brodarovca pa prema Maruševcu, nakon Korenjaka ide se po Kapelcu od groblja pa po glavnoj cesti! Josip Biškup, đakon)

ČALINEC GORNJI DIO – (krećemo od crkve prema školi, oko škole te prema Zviri na spoj sa Kapelcom! Vlč. Nikola Tomašević)

27.12.

2023.

Srijeda

Sv. Ivan 08.00.h. – CERJE NEBOJSE – (Početak i tijek blagoslova kao i prošle godine! Josip Biškup, đakon)

LADANJE DONJE – ( Ulica Ljudevita Gaja,  Ladanjskih Rudara i Matije Gupca! Vlč. Nikola Tomašević) .

28.12.

2023.

Četvrtak

 

Nevina dječica

08.00.h. –   JURKETINEC (Kao i prošle godine! Krunoslav Milovec, žpk.)

LADANJE DONJE (Ulica Gustava Krkleca, početak ko i prošle godine! Vlč. Nikola Tomašević)

KOŠKOVEC I DRUŠKOVEC OKO ŠKOLE (početak o Barlafe Josip Biškup Đakon)

29.12.

2023.

Petak

Sv. Toma Becket 08.00.h. –  GREDA (Kao i prošle godine po cesti pa unutar sela! Krunoslav Milovec, žpk.)

KORETINEC (Prvo gornji dio od raspela pa onda po glavnoj cesti! Vlč. Nikola Tomašević)

DRUŠKOVEC ( Kao i svake godine, po glavnoj cesti pa unutrašnjost prema gornjem dijelu! Josip Biškup – đakon)

30.12.

2023.

Subota

Sv. Obitelj Isusa, Marije i Josipa

 

08.00.h. – SELNIK i BIKOVEC – (Gornja strana Selnik, gornji dio Bikovca pa Selnik po glavnoj cesti! Krunoslav Milovec žpk.)

ČALINEC – (gdje se stalo na štefanje pa po glavnoj cesti, kao i svake godine! Vlč. Nikola Tomašević)

NOVAKI – (Dio Druškovca spojen na Novake i glavna cesta do Brodarovca! Josip Biškup – đakon)

31.12.

2023.

Nedjelja

Sv. Silvestar 13.00.h. – BIKOVEC (po glavnoj cesti žpk. Krunoslav Milovec)

MARUŠEVEC (Od Groblja prema dvorcu vlč. Nikola Tomašević, od crkve prema dvorcu –  Josip Biškup đakon)

01.01.

2024.

Ponedjeljak

Sv. Marija Bogorodica NEMA BLAGOSLOVA OBITELJI
02.01.

2024.

Utorak

Sv. Bazilije 08.00. h. – LADANJE DONJE – ULICA VLADIMIRA NAZORA (kao i svake godine od semafora po desnoj dolje a lijevoj gore! Žpk Krunoslav Milovec

BRODAROVEC – (kao i svake godine! Vlč. Nikola Tomašević)

NOVAKI – DRUGI DIO – (Od rudnika prema igralištu do kraja! Josip Biškup – đakon)

Blagoslov Vaših obitelji započet ćemo 26.12.2023., prema rasporedu koji je na listiću! Također, kao i kod prošlog blagoslova, molim Vas da nas netko ispred kuće pričeka, jer ne bi smo željeli nekome doći nepozvani ili da nas netko ne želi primiti! Blagoslov obitelji nije obvezan, te tko nas ne želi primiti iz srca i iz njemu znanih razloga bolje da nas ne prima nego da to čini na silu, vrata crkve kao i vrata župnog ureda su mu uvijek otvorena a kao župnik nastojat ću svakom pomoći! Vi sami odlučite gdje će te nas primiti hoćete li u dvorištu, hodniku, na ulazu u kuću to ovisi o Vama! Molimo Vas da zatvorite pse, da nekoga ne ugrizu ili uprljaju! Ako netko želi primiti blagoslov, a ne može pričekati vani, zbog starosti ili nekog drugog razloga neka nas preko susjeda obavijesti da nas želi primiti! Ako  neke obitelji nema kod kuće, a želite primiti blagoslov obitelji, nazovite me te ću Vas naknadno po dogovoru obići! Ako nekoga preskočimo jer nije bio vani u tom trenutku, vratit ćemo se te ga obići kada nam se javi! Kao što sam napomenuo uz mene će ići ove godine po blagoslovu vlč.  Nikola Tomašević i Josip Biškup – đakon! Ujedno ići će zvonari i orguljaši te je prilika da ih nagradite kako je to uobičajeno za njihov trud tokom čitave godine te smo Vam zahvalni na svakom daru, novac nije uvjet blagoslova, a kao što i svake godine napominjem novac koji dajete, dajete za crkvu, a ne meni osobno kako bi smo i u 2024., godini nastavili sa započetim radovima,  te sam Vam zahvalan na svakom daru! Mjesta gdje idem ja, nemojte nas nuditi hranom i pićem zbog mojih  zdrastvenih razloga, te ću ujedno staviti masku radi vlastitog zdravlja! Tamo gdje idu vlč. Nikola i đakon Josip možete ih nuditi hranom i pićem!  Ono što ne mogu predvidjeti jesu sprovodi, te ukoliko budu sprovodi molim Vas da imate razumijevanja  jer nastojat ćemo obići mjesta koja su predviđena!  Taj dan kada je sprovod ići ćemo najkasnije do 19.00.h. Ukoliko je nekome prekasno može me nazvati te ćemo  tu obitelj obići naknadno po dogovoru! Ukoliko negdje ne bi smo uspjeli ostvariti plan,  kao što smo predvidjeli, nastavit ćemo drugi dan gdje smo stali! Hvala Vam na svemu i radujem se susretima!